beats by dre cheap

Znakovi su tu, ali ih srce ignorise

                                  photo 5e34525c-5e21-469e-9665-a526cc8bbcab_zpscc336542.jpg

Vjera vodi čovjeka da se čvrsto pridržava istine i da je slijedi u svim vremenima  i  zbog toga ga ništa ne sprečava da uzme pouku i vidi znakove koje ga vode ka istini i da radi po njoj. Isto tako vjera služi da se očuva fitra, da namjera bude čista i ispravna. Ko god bude poput ovoga imat će koristi od znakova a ko god ne posjeduje ova svojstva odbijaće istinu i neće je slijediti.Štaviše takav će iskazivati  neprijateljstvo prema sljedbenicima istine i borit će se protiv nje a da toga nije ni svjestan.

 Uzvišeni Allah nam isto tako kaže da je nevjerstvo to što sprečava nevjernika da povjeruje u Poslanika i istinu sa kojom je došao. Istina je jasna i jednostavna, Njegovi znakovi su očiti, ali uprkos tome nevjerstvo sprečava nekoga da je vidi i da je slijedi.

 Postoji razdaljina između djela i srca. Duž te razdaljine se nalaze određene prepreke koje sprečavaju djelo da dopre do srca pa tako imamo slučaj da čovjek čini dosta dobrih djela ali ništa ne dopire do njegovog srca od ljubavi, straha i nade, odvojenosti od ovoga svijeta ili nade i čežnje za ahiretom.On ne posjeduje svjetlo pomoću kojeg može razlikovati između Allahovih prijatelja i Njegovih neprijatelja , između istine i laži i u njemu nema snage.Da su posljedice dobrog djela došle do njegova srca ono bi sjalo i odskočilo naprijed, vidio bi istinu i zabludu onakvim kakvi su u stvarnosti i posjedovao bi sposobnost da razlikuje između Allahovih prijatelja i Njegovih neprijatelja.

  Citat sa FB korisnika 'Isukana Sablja'


Na ovaj tekst naletih prije nekoliko trenutaka, ali je ostavio na mene vjecni dojam. Razloge neprihvatanja istine.. insan nalazi na mnoge, izgovore, opravdanja, suprotna misljenja i rezonovanja, kao uostalom i na razlicite insane.., i nije nista cemu se covjek moze ibretiti, ali... kada stvari postanu tako kristalno jasne, tako ocite, tako nedvosmislene, kada Allah ovaj ummet iskusa nedacama koje moraju uzdrmati i probuditi i najudaljenije fitre covjeka, najuspavanija srca, umorne dushe od tuge i boli, i borbe za vlastiti opstanak.. od danas do sutra.. kada vide samo jedan prizor tih nedaca, zaborave na sav svoj hal.. nedacama koje slijepom vracaju vid, gluhom sluh, budali razum... ali opet!!!!!!


Opet! Pored svih znakova, pored svih priznanja i prijetnji krvnika, svjedocenja i vapaja zrtava, ..opet se zlocinac vidi tamo gdje je dobrocinitelj, a dobrocinitelj tamo gdje je zlocinac.


Kroz ovaj tekst shvatih zasto. Shvatih da spoznaja nije stvar ni vida, ni sluha ni razuma, ni djela nego je stvar srca. Ako je srce necim zatrovano, bljestave zrake znakova nece doprijeti do njegovih tmina.

GAZIJE TEWHIDA - PONOS UMMETA
http://rukajja.blogger.ba
21/04/2013 20:31